• Bene Bellum peeling voor melasma

Bene Bellum peeling voor melasma

Heeft u last van melasma, zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie? Deze nieuwste Bene Bellum peeling zal u goed kunnen helpen.  In de peelings van Bene Bellum bevatten  onder andere Tranexaminezuur, Vitamines A, C en E en Hexylresocinol. Deze actieve ingrediënten maken de pigmentcellen goed los zodat deze makkelijk verwijderd kan worden.

Wat zijn hyperpigmentatie en melasma?

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen met een (licht) getinte huid (huidtypes 4-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactuoren en rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op wangen, neus, bovenlip en/of voorhoofd.

Hyperpigmentatie  of melasma kunnen oppervalkkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen (dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervalkkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een intensievere behandeling met een TCA-peeling (lumpeel) gewenst zijn.

Hyperpigmentatie

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten, de pigmentvormende cellen. Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten signalen om grote hoeveelheden melanine te produceren, ook liggen er oorzaken die te maken hebben met de afbraak van collageen, defecten in de huidbarrière, oxidatieve stress, zonlicht (niet alleen uva/uvb maar ook (en vooral) HEV (High Energy Visible light), het blauwe licht dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen). Recent onderzoek* naar schade aan de huid door straling laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 39% van die schade.

Rol van tranexaminezuur, hexylresorcinol, vitamines A, C, E en blauwlichtfilters

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van deze ingrediënten aangetoond.

 • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
 • Hexylresocinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
 • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigmentaanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine C.
 • Blauwlichtfilter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

Hoe ziet een behandelingen eruit?

Een behandelplan met Benebellum wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt. Je huidtherapeut zal een aantal professionele Bene Bellum behandelingen uitvoeren.
Stap 1: Reinigign met Tx Foam. Bene bellum peelings: verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.
Stap 2: microneedling met Tx Solution van Bene Bellum:  is het maken van minuscuul kleine gaatjes in de huid in combinatie met het toedienen van een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten. Door deze behandeling ondergaat de huid veranderingen die nodig zijn om de huid lichter te maken.
Stap 3: Voor een goede, bevredigende huidverbetering moet een flink deel van de opperhuidcellen worden vervangen door nieuwe. De mate van vervelling hangt ook af van de gebruikt peeling. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest.
  • Dag 1 : Je huid voelt droog aan, er is nog weinig te zien.
  • Dag 2: Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op de plekken waar pigment zat.
  • Dag 3: De vervelling begint, eerst rond de mond en van daaruit verder. Eventuele vlekken ‘vallen’ ook van je huid. Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er alleen nog wat restvelletjes in de haargrens en rond de neus te zien. Je nieuw huid is zichtaar verbeterd. egaler geworden en straalt!

Producten voor thuisgebruik (protectie) die deel uitmaken van dit behandelplan zijn:

 • Een Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
 • Een hooggeconcentreerd vitamine C-serum 18% en HA (Lumina)
 • Een beschermde dagcrème met actieve ingrediënten, SPF 30 of 50 en bluelight-filter (Fulgora 30/50)
 • Een herstellende nachtcrème met actieve ingrediënten en blauwlichtfilter(Lumina Vit A+E Night recover)

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de soorten pigmentvlekken zijn er 2 á 4 behandelingen nodig tussen elke 4 weken.

Wanneer kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Je gepeelde huid is kwetsbaar en vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigment. Volg deze zorgplan:
  • 2 maal daags gebruik van Tx Lightening Foam Cleanser,
  • 2 maal daags Lumini Vit.C 18% Serum,
  • aanbrengen van Fulgora SPF 30 of 50 in de ochtend
  • Lumina Vit.A+E crème voor de nacht.
 • Stop met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes. Deze crème bevatten vaak irriterende stoffen, zoals parfums en zuren, die kunnen leiden tot onstelingsreacties.
 • Vermind tot 2 weken na een peelingbehandeling activiteiten in hoge temperaturen (zoals sauna, hammam, zonnebank en zonnebaden).
 • Trek niet aan loszittende velletjes; hiermee beschadig je de nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes onstaan die weer kunnen leiden tot een pigmentvlek.
 • Wij adviseren je om, vanaf de eerste peelingsessie tot twee weken na de laatste, geen peelings of scrubs te gebruiken of dergelijke behandelingen te ondergaan.

Lees het verhaal van de behandeling op beautyjournaal.nl

Huidtherapeute Samantha Kool: zo mooi werkt de Bene Bellum tranexaminezuur peeling bij melasma

 

Voor en na foto bene bellum melasma

Voor en na foto Bene Bellum melasma

Resultaat na Bene Bellum melasma peeling

Resultaat na Bene Bellum melasma peeling

Bene Bellum melasma peeling

Bene Bellum melasma peeling

Benebellum melasma mooie resultaat

Benebellum melasma mooie resultaat

Foto's voor en na de Bene Bellum peeling voor melasma

Resultaten kunnen per persoon verschillen. Hier kunnen geen algemene conclusies uit getrokken worden.

Tarieven

Gelaat

 
Kuur 2 keer Bene Bellum behandelingen incl. producten € 750

Lichaam

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak