Een ongewenste tatoeage, wat nu?

De moeder van een vriendin kwam laatst naar mij toe, een beetje onzeker en nerveus. Zij had een nieuwe man leren kennen met wie ze al een paar keer op date was geweest. Alleen ze had nog steeds die tatoeage die ze ooit had laten zetten met de trouwdatum van haar en haar ex-man. Iets wat ze eigenlijk al jaren geleden weg had willen laten halen, maar wat ze steeds voor zich uitgeschoven had. Maar nu met het vooruitzicht op een potentiële nieuwe relatie moest de tatoeage weg.

Lasertherapie

Bij DermaPuur hebben wij een zeer krachtige en specialistische laser staan voor de behandeling van ongewenste tatoeages. Niet alleen kunnen wij hiermee de gewone zwarte inkt van de tatoeage verwijderen, maar ook de gekleurde inkt.

Hoe ouder een tatoeage, hoe meer deze vaak vervaagd is. Dit heeft er mee te maken dat het lichaam de inkt probeert af te breken. Vaak kunnen we de afgebroken inkt terugvinden in de lymfeklieren vlakbij de tatoeage bijvoorbeeld in de elleboog en oksel als de tatoeage op de onderarm zit. Een oudere tatoeage zal vaak dus ook minder laserbehandelingen nodig hebben dan een nieuwere tatoeage.

Gemiddeld staan er zes tot twaalf behandelingen voor het verwijderen van een tatoeage bij DermaPuur, dit ten opzichte van tien tot vijftien behandelingen die vaak nodig zijn bij minder specialistische lasers. Tijdens de behandeling schiet de laser krachtig licht op het pigment af waardoor het pigment in de inkt razendsnel opwarmt waardoor deze uit elkaar klapt. Dit is tijdens de behandeling te zien door middel van een witte verkleuring. De huid heeft een hersteltijd van acht weken nodig, waarin de huid het pigment ook opruimt.

De dame in kwestie was dus nog niet volledig van haar tatoeage af toen zij besloot een relatie aan te gaan. Maar de eerste stap was gezet om haar oude tattoo te laten verwijderen, waardoor de tattoo geen belemmering meer voor haar was. Ze is erg bij dat ze nu weet dat ze na een paar tatoeageverwijderingsbehandelingen volledig van haar tatoeage af kan zijn. Als huidtherapeut ben ik ook blij dat ik mijn cliënten de beste technologie kan bieden om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen.