Wat te doen met je ongewenste tatoeage?

Een prachtige gekleurde tatoeage, vlinders, bloemen of de beruchte unicorn? Maar past deze tatoeage na verloop van tijd niet meer helemaal bij je?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de tatoeage gewoon te laten zitten en deze steeds te bedekken maar je kunt hem ook gewoon weg laten laseren! Tegenwoordig is de techniek zo ver dat er prachtige lasers op de markt zijn die beschikken over de kracht en kwaliteit om alle kleuren van uw tatoeage te verwijderen.

Zo hebben wij bij DermaPuur de Q-plus C laser van Quanta staan waarmee met drie verschillende golflengtes kunnen werken. Hierdoor zijn wij niet gebonden aan de behandelingen van slechts zwarte of donkerblauwe tatoeages maar kunnen zij ook rode, oranje, groene, lichtblauwe en bruine tatoeage (bijvoorbeeld van permanente make-up) effectief verwijderen.

Golflengtes

Er zijn verschillende golflengtes nodig omdat de kleur van de inkt bepaald welk soort licht het absorbeert. Denk hierbij aan het voorbeeld van een rood hart, wij zien rood met onze ogen, maar dit is omdat het rood de enige kleur is die teruggekaatst wordt door het pigment en alle overige kleuren geabsorbeerd worden. Het heeft dus geen zin om hier met een rode laser op te gaan behandelen, want dit wordt teruggekaatst. De goede golflengte is dus nodig om de inkt voldoende warmte op te nemen waardoor deze uit elkaar knalt. Je kunt dit tijdens de behandeling horen door middel van wat geknetter en zien door middel van een witte verkleuring van de huid waar deze behandeld is.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gestart met de donkerste kleur. Daarna worden de lichtere kleuren behandeld. De meeste mensen kunnen de behandeling goed verdragen, zeker wanneer deze nog voor en tijdens de behandeling gekoeld wordt. Gemiddeld zijn er zes tot twaalf behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, maar elke keer wordt jouw tatoeage langzaam lichter. Om de huid goed te laten genezen na een behandeling dienen er acht weken tussen de behandelingen te zitten.