Help! Ik heb een pigmentvlek!

“Ik kwam terug van vakantie en ineens zat hij daar!” Een uitspraak die vaak gehoord wordt over pigmentvlekken. Vaak was de vlek al vaag zichtbaar, maar na een zonvakantie, wintersport, zonnebank of een paar dagen strand kan een pigmentvlek snel donkerder worden.

Pigmentcellen hebben wij allemaal in onze huid. Het zonlicht tast onze huid en daarmee ons DNA aan. Pigmentcellen maken pigmentkorrels aan die als een soort paraplu over onze huidcellen met DNA geplaatst worden. Hierdoor kan het schadelijke zonlicht minder goed in de cellen doordringen. Naarmate we ouder worden zullen er meer pigmentcellen extra pigmentkorrels aanmaken, waardoor wij met het blote oog meer pigmentvlekken zien. Bij DermaPuur hebben we een huidanalyse apparaat die diep kan inzoomen in uw huid zodat alle pigmentvlekken zichtbaar worden.

Wat kunt u zelf doen?

Het belangrijkste wat u kunt doen is uw huid beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonlicht. Dit kunt u doen door niet tussen 12.00 en 15.00 te gaan zonnen, maar ook door uzelf dagelijks te beschermen met tenminste een SPF30. Ook als er geen zon te zien is. En niet te vergeten; het bluelight van schermen van computers, tablets en mobiele telefoons kunnen ook pigment veroorzaken!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Afhankelijk van uw huid zijn er meerdere behandelmogelijkheden die wij aanbieden bij pigmentvlekken. Allereerst zal er gestart worden met een huidscan om te zien waar er pigment aanwezig is in uw huid. Daarna zal er samen met u een behandelplan opgesteld worden.

Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een laserbehandeling waarbij wij specifiek de aandacht op de pigmentvlek zelf richten. Het is echter ook mogelijk dat er veel verborgen pigmentvlekken zichtbaar zijn op de huidscan. Op langere termijn is het dan verstandiger om te kiezen voor een behandeling van het hele gelaat. Hiermee voorkomt u dat de ene vlek weg is en er een week later een nieuwe verschijnt. Dit kan door middel van:

  • een laser of een Easy TCA Pain Controle peeling (ETCAPC).
  • een pixcelpeel (een combinatie van microneedling met dermapen en ETCAPC peeling)
  • de nieuwste Bene Bellum behandeling voor melasma (zwangerschapsmasker)

Ook voor donkere huid met pigmentproblemen zijn er geschikte behandelingen. Door constante trainingen, opleidingen en internationale congressen leren onze huidtherapeuten steeds nieuwe behandelingstechnieken voor pigmentvlekken en andere huidaandoeningen.

Een combinatiebehandeling werkt uiteraard het beste! We kunnen u beter helpen na een intakegesprek. Want elke huid is uniek en heeft passend behandelingsplan nodig.