• Beenvaten

Beenvaten

Beenvaten zijn bloedvaten die zich aan de oppervlakte van uw huid bevinden. De vaten zijn vaak rood/paars/blauw van kleur. Hoewel de vaten geen fysieke klachten geeft, ervaren de meeste mensen de vaten wel als storend. Erfelijkheid speelt een rol bij het krijgen van beenvaten, maar er zijn ook andere oorzaken. Dermapuur helpt u graag verder om de beenvaten te verwijderen.

Oorzaak beenvaten
Beenvaten worden veroorzaakt door verslapping van de vaatwanden. De wanden van de aders worden slapper en daardoor worden ze zichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Naarmate de leeftijd vordert, krijgt iedereen slappere beenvaten. Toch gaat het bij sommige mensen sneller dan bij anderen. Dat kan te maken hebben met erfelijkheid, maar ook zwangerschappen of beroepen waarbij u veel staat zorgen voor slappere vaatwanden.

Behandeling beenvaten
Beenvaten kunnen behandeld worden met een laserbehandeling. Met een laserbehandeling kunnen de beschadigde beenvaten erg precies worden aangepakt. De bloedcellen worden aangetast door de energie van de laser, waardoor de bloedvaten aan de oppervlakte van de huid minder goed zichtbaar worden. De behandeling zelf kan soms zorgen voor een licht rode huid of lichte zwellingen, maar dit is slechts tijdelijk. Lees hier meer over de behandeling van beenvaten met behulp van een laser.

Afspraak maken bij Dermapuur
Dermapuur is gespecialiseerd in het verhelpen van huidproblemen. Hierbij gebruiken we vaak een laser, omdat hier veel problemen mee kunnen worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan overbeharing en couperose.
Heeft u last van beenvaten en wilt u deze laten behandelen? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder met de behandeling van de beenvaten. Onze kliniek is gevestigd in Alkmaar en u kunt eenvoudige een afspraak maken door een verzoek te sturen met een of twee voorkeursdata.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak