• Cellulite

Cellulite

Wat is het?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid. De huidaandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen en is vaak gelokaliseerd op de heupen, dijen en billen.

 

Oorzaak

Cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid. Erfelijkheid, dikte van de huid, geslacht, leeftijd, de hoeveelheid en de verdeling van het lichaamsvet kunnen allemaal invloed uitoefenen op de mate waarin cellulite aanwezig of zichtbaar is. Medicijnen die de hormoonhuishouding uit balans brengen worden ook in verband gebracht met het ontstaan van cellulite. Medicijnen als de anticonceptiepil en zware antidepressiva hebben grote invloed op de hormoonhuishouding.

 

Behandeling

Bij DermaPuur hebben we een effectieve behandeling om de cellulite huid te verbeteren. RRS HA Cellutrix is een skinbooster die onregelmatigheden van de sinaasappelhuid verbetert. De skinbooster bevat ingrediënten die oedeem, fibrotisch weefsel en vetophopingen in de huid helpt af te voeren. RRS HA Cellutrix stimuleert de fysiologische microcirculatie en bevat voedende ingrediënten die een stimulerend effect op de opperhuid en de dermis hebben.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak