• Striae

Striae

Wat is het?

Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Vooral de buik, billen, benen, borsten en heupen zijn gevoelig voor striae. In het begin zijn de striemen paars of felrood en kunnen ze wat jeuken. Met de jaren worden ze minder rood en worden ze iets huid- of ivoorachtig van kleur. Striae is een goedaardige huidaandoening, maar wordt wel door veel vrouwen als cosmetisch storend ervaren.

 

 

Oorzaak

Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt en de groei niet bij kan houden met als gevolg het scheuren van de huid. Vaak zien we dat striae ontstaat in de zwangerschap, tijdens de puberteit als jonge meisjes een groeispurt doormaken en bij overgewicht. Daarnaast kan sommige medicatie striae doen veroorzaken of komt het voor bij ziekten waar de hormoonhuishouding is verstoord.

Behandeling

Striae of striemen zijn te behandelen met de skinbooster RRS HA Strimatrix. Deze skinbooster bevat allerlei actieve ingrediënten die de onregelmatigheden van de striae huid verbetert. De actieve ingrediënten bevorderen de regeneratie van de dermale matrix, waardoor atrofische littekens en de slappe huid tussen de striaelittekens verbeteren.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak