Hoe werkt de laser

De behandeling begint met hygiëne en veiligheid. Bij laserontharing kijkt de huidtherapeut eerst naar de haardikte en naar de hoeveel pigment (kleur) die de haar bevat. De huidtherapeut let hierop omdat het pigment van de haar laserlicht absorbeert. Hoe donkerder de haar hoe groter de reactie met de laser. Kleurcellen absorberen laserlicht dit wordt omgezet in warmte. De warmte vernietigt de haarwortel wat ervoor zorgt dat de haren wegblijven. De haren moeten in de groeifase zijn anders heeft de laser weinig effect. Tijdens de groeifase wordt de haar ontwikkeld. Dit is het beste moment om de haar te vernietigen. De dikte van de haar is ook relevant. Hoe groter de haar hoe meer kleur er in de haar zit en hoe meer kleur des te meer het laser effect.

Veiligheid eerst

Bij het starten van een laserbehandeling is het belangrijk dat iedereen in de behandelruimte van een speciale laserbril is voorzien. De laserbril is belangrijk omdat het de ogen beschermt tegen het laserlicht. Zonder laserbril mag niet behandeld worden.

De behandeling zelf

De huidtherapeut begint met het aftekenen van het gebied wat gelaserd gaat worden. De huidtherapeut kan dan zien waar zij gebleven is met de laser. Door het aftekenen worden er geen gebieden overgeslagen. Vervolgens worden de zichtbare haren weg geschoren. Haren worden weggeschoren omdat anders de warmte die de laser afgeeft niet bij de haarwortel komt. De warmte komt dan in de haar die boven de huid uitsteekt. Bij de behandeling wordt een koelingssysteem toegepast. Het koelingssysteem wordt verbonden aan de laser. Een koelingssysteem is fijn voor de cliënten. Laser geeft veel warmte af. Een afzuigsysteem is ook aanwezig tijdens de behandeling. Het afzuigsysteem vangt de geur op die vrijkomt bij laseren. Doordat er zoveel warmte in de haren ontwikkelt wordt kan er een branderige geur ontstaan.

Waar let de huidtherapeut op

Tijdens de behandeling let de huidtherapeut goed op de huidreactie. Door de huidreactie kan gezien worden of de laser goed is ingesteld. Licht roodheid, warmte en teruggetrokken haren zijn gewenst. Communiceren vindt de huidtherapeut belangrijk. Er wordt naar het gevoelsniveau gevraagd.