Je hebt het vast vaker voorbij zien komen: huidverzorgingsproducten met collageen. Maar wat is collageen nou eigenlijk en wat doet het precies? In deze blog leggen we uit wat collageen is en waarom de collageen producten van QMS Medicosmetics uniek zijn.

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in het menselijk lichaam en verantwoordelijk voor 60% van alle factoren die het vochtgehalte van de huid reguleren. Collageen is daarom cruciaal om de functionaliteit, elasticiteit en stevigheid van de huid te behouden. Het is niet voor niets dat huidverzorging of supplementen die collageen bevatten voortaan zo populair zijn. Veel huidverzorgingsproducten en beauty merken stellen dat hun crèmes en serums collageen bevatten. Echter bevatten deze crèmes vaak te grote collageenmoleculen die niet in de huid kunnen doordringen en daardoor ook niet veel voor de huid zullen doen. Het resultaat na gebruik van deze crèmes is vaak toch wat teleurstellend.

QMS Medicosmetics een uniek merk

QMS is opgericht door de Duitse plastisch chirurg Erich Schulte. Schulte wist een werkzame stof te ontwikkelen die bijna identiek is aan huideigen collageen. Ook maakt QMS gebruik van rundercollageen in plaats van het gebruikelijke viscollageen. Rundercollageen is vele malen effectiever. Door dit unieke complex kan de collageen in de producten van QMS wel goed doordringen in de huid wat zorgt voor ultieme resultaten.

Een klinische studie naar de effecten van de producten van QMS toont aan dat de meerderheid van de deelnemers in de studie na 8 tot 12 weken gebruik van de QMS producten zagen dat hun huid er zichtbaar jeugdiger uit zag, minder fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken zichtbaar waren. Hun huid er voller en beter gehydrateerd uit zag en de huid echt straalde.

QMS heeft een breed scala aan producten voor zowel het gezicht als lichaam. De bestverkochte producten van QMS zijn de Collagen System 3-step Routine Set voor de gevoelige en normale huid. Dit is een anti-veroudering huidverzorgingssysteem dat uit 3 perfect gecombineerde producten bestaat die samenwerken om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De huid ziet er jeugdiger uit en voelt gladder en steviger aan. De Sensitive Set bevat een actieve exfoliant (7%) en een dag- en nacht collageen serum sensitive. In de normale set tref je een actieve exfoliant (11%) en een normale dag- en nacht serum aan.

Voor een optimaal resultaat kunnen de thuisproducten gecombineerd worden met behandelingen in de praktijk. Bij DermaPuur bieden we ondersteunende QMS zuurstoftherapie behandelingen aan die de huid nog meer laten stralen.