Geef jouw huid een boost met een peeling!

In de winter maanden is het koud, snel donker, we zijn moe en we maken kans op wat vitamine D tekort. Kijk je in de spiegel en denk je ‘Hé mijn huid kan wel een goede opfrisbeurt gebruiken!’, dan is een geweldige peeling van Dermaquest of SkinTech die jouw huid die boost kan geven.

Wat is een peeling eigenlijk? Een peeling is een zuuroplossing. Peelings hebben verschillende ph-waarden en samenstelling zodat deze in diverse diepte van de huid gaan. Hierdoor worden de huidoneffenheden zoals: fijne lijntjes, pigmentvlekken, acne, droge huid, arme huid, littekens verbeterd kunnen worden.

De winter is een ideaal moment om een peeling te ondergaan, de huid gaat zich namelijk vernieuwen en de celdeling wordt aangezet. Hierdoor is de huid na de peeling iets kwetsbaarder dan normaal de zon moet dus even vermeden worden (ook de zonnebank).

De huid bestaat uit drie lagen, bij Dermaquest en SkinTech verschilt elke peeling in zijn werking de éne peeling gaat dieper in de huid dan de andere peeling. Het kan zo zijn afhankelijk van de diepte van de peeling dat jij wat hersteltijd heeft. Bij hersteltijd moet u denken aan wat roodheid, schilfering en vervelling van de huid. De oude huid laat los en er komt een vernieuwde huid voor terug die er fris en gezond uit zal zien, collageen, elastine aanmaak, pigment verheldering, rimpels vervaagd, zo gaat jij stralend de winter door en met een gezonde huid de zomer in!

Wat jij tijdens de behandeling kunt ervaren is afhankelijk van welke peeling is gekozen. Ook kan jij wat warmte ervaren en wat prikkeling voelen maar dit kan gecompenseerd worden door wat koeling (koude luncht of koelpads) in het gezicht toe te passen. Na de peeling zal de huid wel een wat rodere gloed hebben maar dit neemt geleidelijk af.

Tijdens een intake zal de huidtherapeut bespreken welke peeling het meest geschikt is bij de behoeftes van jouw huid en uiteraard jouw wensen.