Haaruitval

Iets waar wel 3 tot 25 procent van de vrouwen mee te maken krijgt, is ongewenste haaruitval. Dit hoeft niet alleen ten gevolge te zijn van bijvoorbeeld chemo of stress, maar kan ook ontstaan door hormonale schommelingen.

Een van de veel voorkomende varianten die wij zien is ‘alopecia androgenetica’ bij vrouwen. Hierbij worden de androgene (mannelijke) hormonen dominanter in aantal ten opzichte van het oestrogeen (vrouwelijke hormonen) en veroorzaken haaruitval lijkend op het mannelijke haaruitval patroon. De haarcyclus wordt korter, waardoor de haren niet de tijd hebben om hun normale dikte en lengte te bereiken omdat ze vroegtijdig uitvallen. Na een aantal haarcyclussen zullen er steeds minder haarzakjes nog een haar vormen. Dit is voor veel mannen en vrouwen iets waar zij niet op zitten te wachten.

U kunt er uiteraard voor kiezen om de hoofdhuid te bedekken met een gekleurde spray of een haarstuk gaan dragen. Echter wanneer het haaruitvalproces nog niet zo lang aan de gang is, kunnen wij u ook een alternatief bieden.

 

XL Hair behandeling

Door middel van de Skinbooster XL Hair kuur kan er een oplossing geboden worden voor het probleem van haaruitval. Met de verschillende vitaminen, peptiden en groeifactoren in de Skinbooster XL Hair kunnen wij ervoor zorgen dat de haaruitval stopt en in 60 tot 70 procent van de gevallen zelfs weer nieuwe haren terug kunnen groeien. De hoofhuid wordt versterkt door de vitaminen en peptiden, wat de haren minder vatbaar maakt voor stress vanuit het lichaam of van buitenaf. Door de groeifactoren in de skinbooster worden de haarzakjes die op dat moment geen haar bevatten geactiveerd om een nieuwe haar te gaan produceren. Een voorwaarde is dat er haarfollikels nog aanwezig zijn in de hoofdhuid.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeltraject voor vrouwen bestaat uit tenminste acht behandelingen, waarbij de eerste vier om de week uitgevoerd dienen te worden. De overige vier worden om de twee weken uitgevoerd. De Skinbooster XL Hair kuur voor mannen bestaat uit zes behandelingen.

 

Resultaat

Het resultaat is na drie maanden zichtbaar. Deze behandeling is ook voor mensen die na een haarimplantatie meer haarschaften willen vasthouden en voor patiënten die na een chemokuur hun haar sneller terug willen zien groeien.