Littekens, vaak genezen ze mooi en verdwijnen ze zo goed als volledig maar het kan ook gebeuren dat een litteken niet goed hersteld. Littekens kunnen pijnlijk zijn, verkleuren en ze kunnen ook op vervelende zichtbare plekken zitten zoals op het gezicht, handen, knie etc. In het litteken kunnen ook wat zichtbare vaatjes aanwezig zijn.

Een laserbehandeling voor littekens.

Bij onze kliniek wordt een krachtige medische laser van Quanta de Duetto MT ingezet om littekens te verbeteren. Het kleurverschil van de litteken kan behandeld worden met de laser maar ook het niveau waarop het litteken ligt. Ligt het litteken boven het huidoppervlak dan kan deze weer gelijk gemaakt worden aan de rest van uw huidoppervlak. Ook gaat het litteken door de laserbehandeling collageen aanmaken hierdoor gaan cellen zich vernieuwen waardoor het litteken elastischer wordt en dus minder pijnlijk/gevoelig zal zijn. Rode – en blauwevaatjes binnen het litteken kunnen ook behandeld worden met de Duetto MT.

Hoe werken de laserkoppen van de Duetto MT laser?

Op de Duetto MT laser van Quanta kunnen verschillende behandelingskoppen toegepast worden. Met de verschillende behandelingskoppen van de Duetto MT kunnen alle bovengenoemde behandelingen uitgevoerd worden.

  • Door middel van de krachtige twain IPL laserkop wordt de roodheid van het litteken behandeld en verminderd.
  • De Er:Bium Yag fractional laserkop is een zeer krachtige laser met 2940nm, deze zorgt ervoor dat het litteken vlak kan worden aan de rest van het huidoppervlak.
  • Beide koppen zowel de IPL als de ER:bium Yag fractional zorgen dat de celdeling vernieuwd wordt waardoor het litteken soepeler zal worden.
  • Nd:YAG is ook een laserkop die toegepast kan worden op de Duetto MT. Met de Nd:YAG behandelen wij de rode- en blauwe vaatjes in het litteken. De bloedcellen in de vaatjes absorberen laser energie waardoor ze dichtgeschroeid worden waarna het lichaam dit vanzelf afvoert.

Hieronder ziet u een foto waar de kleur van het litteken is behandeld met de IPL, het resultaat is na slechts 1 behandeling. Prachtig toch?!

Voor-foto-litteken-op-knie

Voorfoto litteken op knie

Nafoto-litteken-op-knie

Nafoto litteken op knie