Veel mensen met een lichte huid krijgen op den duur te maken met couperose. Het is te zien als een diffuse roodheid in het gelaat, ook wel bekend als de ‘appeltjeswangen’. Maar kan zich ook uiten in zichtbare rode tot blauw/paarse vaatjes op de wangen en neus.

 

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat vaak door een combinatie van erfelijkheid, leeftijd en leefgewoontes. De vaatwanden beschadigen, waardoor deze verwijd raken. Hierdoor kan er onvoldoende bloed uit het vat weggepompt worden en zal het vaatje dus zichtbaar worden net als bij een spatader op een been.

Wanneer een van uw ouders couperose heeft is de kans groter dat u er ook ooit mee te maken zal krijgen. Er is dus sprake van erfelijke aanleg.

Wanneer iemand veel zonnebaadt, rookt of alcohol nuttigt is er ook een verhoogde kans op couperose. De vaatwanden raken hierdoor beschadigd en blijven permanent verwijd. Iets wat normaal alleen gebeurd als we het erg warm hebben en het lichaam snel probeert de warmte kwijt te raken.

 

Wat kan DermaPuur voor u betekenen?

Door middel van lasertherapie zijn deze ongewenste bloedvaatjes en roodheid snel te behandelen! In slechts gemiddeld drie behandelingen ziet uw huid er weer rustig uit en is de roodheid flink verminderd.

 

De lasers die wij gebruiken voor de therapie zijn:

  1. ND-yag laser, 1064nm: Door middel van een heel kleine laserstraal verwarmen wij het bloed in het vaatje waardoor de vaatwanden als het waren samensmelten. Deze laserbehandeling is zeer effectief voor dikke rode en blauwe vaatjes.

 

  1. Twain IPL 550nm: Door middel van het enorme licht van de IPL kop wordt de diffuse roodheid goed aangepakt. Dit kan geen kwaad voor de bloedtoevoer van uw huid, het bloedvat functioneerde namelijk al niet meer zoals het moest doen. Na de behandeling kunt u wat zwelling en roodheid ervaren. We adviseren IPLase créme van Skin Tech om thuis te gebruiken om de zwelling en roodheid tegen te gaan. Voor een lange termijn van de onderhoud van uw couperose is de delicate lijn van DermaQuest een goede keuze. Deze koelt uw vaten af en voorkomt nieuwe vaatjes aan te maken. De huid gaat razendsnel aan het werk na een couperosebehandeling om de bloedvaatjes die behandeld zijn op te ruimen. Tussen één tot vier weken ziet u niets meer van de behandeling, behalve het resultaat natuurlijk!