• Melasma laseren

Melasma laseren

Melasma oftewel zwangerschapsmasker is een veelvoorkomende aandoening waarbij de huid teveel pigment aanmaakt. Hierdoor ontstaan er donkere vlekken in het gelaat. Melasma wordt meestal gezien bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en hormonale factoren en blootstelling aan UV straling spelen de belangrijkste rol in het ontstaan hiervan. Als u last van melasma heeft kan zowel een peeling als lasertherapie worden ingezet om het pigment aan te pakken. Ook kan soms een combinatie van deze behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te behalen. Bij DermaPuur werken we met de Q-switched 1064nm laser om vooral het dieper gelegen pigment bij melasma te behandelen. Tijdens de laserbehandeling geeft de laser heel gericht een lichtimpuls af enkel aan de overtollige pigmentcellen, maar niet aan de omliggende huid. Het overtollige pigment wordt hierdoor verhit en kleurt in het begin wat donkerder. Na ongeveer 2 tot 3 weken zal het pigment afnemen. Voor het beste resultaat zal de behandeling 1 tot 4 keer herhaald moeten worden. Daarnaast dient melasma thuis behandeld te worden met de juiste huidproducten om het resultaat optimaal en langduriger te maken. Ook is het gebruik van een goede zonbescherming hierin onmisbaar.

Video! Zo lasert huidtherapeute Samantha Kool van DermaPuur Mandy’s pigmentvlek weg

Veelgestelde vragen

Doet de behandeling pijn?

Tijdens de behandeling kan u huid wat warm aanvoelen. Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen en is er geen verdovingscrème nodig.

Kan ik na de behandeling direct weer aan het werk?

Ja, na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden gewoon weer voortzetten. De huid zal na de behandelen wellicht wat rood en licht gezwollen zijn. Het pigment zal de eerste tijd wat donkerder kleuren en ook kan er lichte korstvorming optreden. Dit zal na ongeveer 2 weken weer verdwijnen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Soms dient de laserbehandeling gecombineerd te worden met een peeling die speciaal ontwikkeld is voor het behandelen van melasma.

Kan melasma weer terugkomen?

Ja, wanneer iemand melasma heeft zal dit meestal het hele leven een beetje aanwezig blijven. Daarom is het belangrijk om de huid altijd goed te beschermen tegen de zon, de juiste thuiszorgproducten te gebruiken en af en toe een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Op deze manier kan melasma onder controle worden gehouden.

Mag ik na de behandeling in de zon?

Nee. Geadviseerd wordt 6 weken voor en 6 weken na de behandeling de zon te vermijden. Daarnaast dient een huid die gevoelig is voor melasma altijd een zonnebrandcrème met factor 50 te dragen om verergering van melasma te voorkomen.

 

Kosten

Q-switched 1064nm laserbehandeling gedeelte van het gelaat € 175 per behandeling

Q-switched 1064nm laserbehandeling hele gelaat € 225 per behandeling

Foto's voor en na de Melasma laseren

Resultaten kunnen per persoon verschillen. Hier kunnen geen algemene conclusies uit getrokken worden.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak