• Acne

Acne

Acne is een veel voorkomend probleem: 9 op de 10 mensen krijgt hiermee te maken. Aan de basis van het ontstaan van puistjes of acne ligt een overmatige talgproductie.

Oorzaak Acne

Acne wordt veroorzaakt door talg dat niet goed afgevoerd kan worden. Daardoor hoopt het talg zich op in de talgklieren. Wanneer dit talg ontstoken raakt vormt zich een puistje.

Talgklieren zijn overal in het lichaam aanwezig, maar zijn vooral talrijk in het gezicht, op de borst en op de rug. De talgkliertjes maken talg aan om de huid te beschermen tegen uitdroging en infecties. De hoeveelheid talg die wordt aangemaakt is afhankelijk van de hormoonhuishouding. Omdat de hormoonhuishouding in de puberteit en stressvolle periodes ontregeld is, zijn we dan kwetsbaarder voor acne.

Soorten Acne

De twee meest bekende soorten acne zijn de mee-eters en de acne vulgaris. Een mee-eter is een talgklier die verstopt is maar niet ontstoken, terwijl de acne vulgaris gekenmerkt wordt door de rode plek om de talgklier heen. Deze rode plek wijst op een ontsteking.

Daarnaast zijn er nog twee minder bekende soorten acne: acne conglobata en acne ectopica. Acne conglobata is te herkennen aan dikke en pijnlijke bobbels en komt vaak voor op de rug. Acne ectopica is vaak chronisch en komt voor in de huidplooien zoals de oksels.

Behandeling Acne

De oorzaak van acne ligt dus in de talgproductie en de mogelijkheden om talg af te voeren. Bij DermaPuur kunnen we de mogelijkheden om talg af te voeren beïnvloeden en op die manier acne behandelen. Het behandelen van acne heeft vaak na een aantal behandelingen al resultaat. Na meerdere acne behandelingen kan de acne langdurig verminderd worden.

Wanneer acne behandeling middels huidbehandeling niet het gewenste resultaat biedt, dan kan er in overleg met een arts besloten worden om aanvullende medicatie aan te bieden. Met deze medicatie kan de hormoonhuishouding worden beïnvloed waardoor er minder talg geproduceerd wordt.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak