• Hirsutisme

Hirsutisme

Hirsutisme, ofwel overbeharing bij vrouwen. Zoals bijvoorbeeld baardgroei, haren op de kin, hals en bovenlip. In de praktijk behandelen we jaarlijks veel vrouwen met deze aandoening. Het is dankbaar werk omdat vrouwen zich weer vrouwelijker voelen door het mooie resultaat na een kuur laserontharing.

Oorzaak

Overbeharing kan erfelijk zijn. Maar het kan ook door hormonen komen. Bij te veel mannelijke hormonen in uw lichaam, dan zal u last van hirsutisme kunnen krijgen. Bepaalde medicijnen veroorzaken ook de overmatige haargroei.

Soorten

  • Familiaire hirsutisme: erfelijk bepaald
  • Hormonale hirsutisme: mannelijke hormonen beïnvloeden de haargroei
  • Nog andere soorten.

Behandeling

  • Laserontharing: voor gepigmenteerd haar is laserontharen effectief. Het pigment van het haar wordt geabsorbeerd door het laserlicht en omgezet in warmte. Indien het haar in de groeifase zit op de behandelingsdag, dan wordt dit haar permanent verwijderd. Gemiddeld zit 20% van het lichaamshaar per behandelingsdag in de groeifase. Voor een glad resultaat heeft men gemiddeld zes behandelingen nodig met een goede medische laser. Bij een man zouden er meer behandelingen nodig zijn vanwege de sterke mannelijke hormonen.
  • Elektrische ontharing/epilatie: voor blonde, grijze of rode haartjes. Dit is wat tijdrovender dan een laserbehandeling. Haar voor haar wordt het haar behandeld met een haardun naaldje. Er wordt een paar seconde stroom geleid naar het haarzakje. Als het haar in de groeifase, de anagene fase, dan wordt dit haar definitief verwijderd.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak