• Overbeharing

Overbeharing

Definitief ontharen is een passende oplossing als u last heeft van overbeharing. Met laserontharing worden haarwortels uitgeschakeld waardoor u de haargroei op ongewenste plekken kunt minimaliseren.

Oorzaak Overbeharing

Onze haren worden gemaakt in de haarzakjes in ons lichaam. Deze haarzakjes zijn al aanwezig op het moment dat we geboren worden. Na onze geboorte worden er geen nieuwe haarzakjes aangemaakt. De haarzakjes worden geactiveerd zodra onze hersenen daar een signaal voor afgeven. Dit wordt gedaan door hormonen.

Omdat de haarzakjes al aanwezig zijn als we geboren worden, is overbeharing in veel gevallen erfelijk bepaald. Daarbij kan het zo zijn dat  de hormoonhuishouding ontregeld is door bijvoorbeeld medicatie. Wanneer u last heeft van overbeharing, dan kan laser ontharen hier een gepaste oplossing voor zijn.

Soorten Overbeharing

In de basis zijn er twee soorten overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose groeit er ongewenst veel haar op plekken waar wel haar hoort te groeien. Bij hirsutisme groeit er bij vrouwen haar volgens een mannelijk beharingspatroon. Vaak gaat het hierbij om ongewenste baardgroei of ongewenst haar op de bovenlip. Bij beide soorten haargroei kan laserontharing ingezet worden als passende behandeling om de meeste haren permanent te verwijderen. Met laserontharing kan de huidtherapeute van DermaPuur definitief ontharen. Dit houdt in dat haarwortels onherstelbaar beschadigd raken zodat het bewuste haartje niet meer zal groeien.

Behandeling Overbeharing

Wanneer u last heeft van overbeharing, dan zijn er verschillende manieren om deze overbeharing te verwijderen. De meeste manieren hebben echter een tijdelijk karakter, terwijl u het liefst definitief van uw overbeharing af wilt zijn. Definitief ontharen is echter niet gemakkelijk. Iedere haarwortel moet namelijk worden uitgeschakeld. Met laserontharing is het mogelijk om de meeste haarwortels definitief uit te schakelen zodat deze haartjes niet meer terug komen. Afhankelijk van uw huid en haar wordt er met laserontharing ongeveer 70-80% van het ongewenste haar definitief verwijderd.

Verzekering en overbeharing

Laserontharing is een vorm van huidtherapie. Met een aanvullende zorgverzekering is laser ontharen daarom af te dekken. We adviseren om hier naar te informeren bij uw verzekeraar.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak