• Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Wat is het?

Ouderdomswratten, ook wel verruca seborrhoica genoemd is een veelvoorkomende goedaardige huidaandoening. De plekjes voelen wat ruw en verheven aan en zijn meestal lichtbruin van kleur. Ze beginnen vaak als geel/bruine verkleuring en zullen zich verder ontwikkelen tot verheven wratten. De wratten komen het meest voor op het gezicht, de handruggen en de romp en we zien ze ontstaan op latere leeftijd.  De grote en dikte van de plekjes kunnen variëren van een aantal millimeters tot centimeters.

Oorzaak

De precieze oorzaak voor het ontstaan van de ouderdomswratten is niet bekend. Wel is bekend dat bij mensen die veel onbeschermd in de zon komen, de plekjes op vroegere leeftijd ontstaan. Erfelijkheid kan ook nog een rol spelen in het ontwikkelen van de ouderdomswratten.

Behandeling

Ouderdomswratten zijn goedaardig dus niet noodzakelijk om te verwijderen. Veel mensen ervaren de wratten echter als cosmetisch storend waardoor zij deze toch behandeld willen hebben. De huidtherapeut kan de plekjes gemakkelijk verwijderen door middel van curretage, de cryopen of lasertherapie. De huidtherapeut zal in het consultgesprek kijken wat de meest geschikte behandeling zal zijn.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak