In de zomerperiode krijg ik vaak de vragen ‘Mag ik in de zon na een laserontharingsbehandeling?’ en ‘Kan ik de hele zomer door gelaserd worden?’. In deze blog geef ik graag wat meer informatie over zonnen en laserontharing.

1.    Effectieve behandeling

Voor de meest effectieve laserbehandelng is de samenwerking tussen de cliënt en de behandelaar zeer belangrijk. De Golden theorie van een laserbehandeling is: hoe blanker de huid is en hoe donkerder en dikker het haar, hoe sneller en beter het resultaat zal zijn.

Het doelwit van een laserstraal is meestal melanine (pigment) van de haar. Deze absorbeert de bepaalde golflengte/laserstraal en wordt omgezet in warmte in de haarwortel zodat de haarfollikel vernietigd wordt.

2.    Wat is de invloed van zon/UV op je huid?

Even in de zon liggen, je kent het wel, je wordt of snel bruin of langzaam rood of getint, afhankelijk van welke huidtype je hebt. Door UV straling wordt melanine (je huid pigment) aangemaakt. Deze zorgt ervoor dat je een bruin kleurtje krijgt.

Tijdens een laserontharingsbehandeling zoekt de laserstraal de melanine op. Als je getint huid of zongebruinde huid heeft en je eigen melanie donkerder is dan de melanine van je haar, dan wordt je huid melanie ook behandeld. Dat wil je voorkomen vanwege de eventuele verbranding.

Wil jij een effectiefste laserontharing? Dan is zo veel mogelijk uit de zon blijven de beste.

3.    Welke huidtypes zijn er?

Er zijn verschillende huidtypes. Van licht tot donker. Je kan in de winter huidtype 2 zijn, maar in de zomer of na je zonvakantie kan je huidtype 3 worden. Je huid is namelijk iets donkerder geworden. Maar elk huidtype heeft ook verschillende licht of donkere tint. Daarom is het aan jouw behandelaar om te bepalen welk huidtype je hebt op het moment van je laserontharingsbehandeling en om voor een juiste instelling voor jou kiezen. Ervaring van de behandelaar is heel belangrijk in dit geval.

4.    Welke laserontharingsmethoden zijn er? En welke heeft Huidkliniek DermaPuur?

Uniek aan onze kliniek is dat we niet een maar liefst twéé ontharingslasers van wereldtop hebben!!!

  • Soprano ICE Platinum laser

Soprano is wereldwild zeer populaire en gewenste ontharingslaser. Bij DermaPuur hebben we de nieuwste uitvinding van Soprano: Soprano ICE Platinum! Deze limited editie laser heeft 3 gecombineerde technologieën: YAG laser, Alexandriet laser en Diode laser in één laser! Met de Soprano laser kan er hele jaar door behandeld worden, ook in de zomer.

  • Duetto MT laser

Een innovatieve laser met Alexandriet- en YAG laser. Uniek van deze laser is dat er twee verschillende laserstralen in één lasershot kan uitkomen zodat de behandeling effectief en zeer veilig voor alle huidtypes.

“Waarom twee lasers?” zul je je afvragen. Uit ervaring weten onze huidtherapeuten dat er zoveel verschillende haarsoorten, haardiktes en haarkleuren zijn. We gaan voor de beste, snelste, effectiefste, veilig en zo comfortabel mogelijk laserontharing. Met twee lasers kunnen we de beide voordelen van deze lasers toepassen tijden de laserbehandeling zodat jij als cliënt van DermaPuur de beste laserontharingsbehandeling krijgt van de beste bij jouw huid- en haartype past medische klasse lasers. Dat doen we soms met één golflengte van een laser, maar soms gaan we ook voor jou kiezen voor een gemixed laserbehandelingen. Ons streven is namelijk om de beste behandeling te geven aan onze cliënten.

Kortom, zonnen tijdens de laserperiode kan je beter vermijden. Tenzij dat je kiest voor een laser zoals Soprano ICE Platinum die de hele zomer door kan laseren.