Melasma is een pigmentstoornis waarbij de pigmentcellen in de huid teveel pigment aanmaken met het gevolg dat er donkere vlekken ontstaan in het gezicht. Melasma wordt meestal gezien bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en hormonale factoren en blootstelling aan UV straling spelen de belangrijkste rol in het ontstaan hiervan. Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd omdat het ontstaan vaak tijdens de zwangerschap wordt gezien. Helaas zal melasma in de meeste gevallen altijd een beetje aanwezig blijven, maar met de juiste behandelingen kunnen we melasma wel een heel stuk verbeteren.

Bij DermaPuur werken we zowel met een peeling als met een laser die beide zeer geschikt zijn voor het behandelen van melasma. In combinatie met de juiste thuisproducten is een peeling een effectieve manier om melasma te verminderen. Met een peeling worden dode huidcellen verwijderd en zal de huid gestimuleerd worden tot vernieuwing van de huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Ook tijdens een laserbehandeling voor melasma zullen de juiste thuisproducten onmisbaar zijn voor het beste resultaat.

Daarnaast is het natuurlijk het beste om het ontstaan van melasma of verergering hiervan te voorkomen. Dit kunt u doen door de huid goed te beschermen tegen de zon door dagelijks een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (factor 50+) te gebruiken.

 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies over het behandelen van melasma met Bene Bellum Peeling of KTP melasmalaser.