Heb je last van cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd en wil je er iets aan doen? 95% van de vrouwen krijgt op enig moment in hun leven last van cellulite. Ondanks dat cellulite vaak niet veel lichamelijke klachten geeft, vinden veel vrouwen het vooral cosmetisch erg storend.

Wat is cellulite nou precies?

Cellulite ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid.

Er zijn een aantal dingen waar je zelf op kunt letten om je cellulite te verminderen. Om te beginnen is een gezonde leefstijl erg belangrijk voor een stralende en gezonde huid. Gezond eten en voldoende water drinken kan de huid aanzienlijk verbeteren. Eet veel groenten en fruit met veel vitamine C. Vitamine C gaat de afname van collageen tegen, wat nodig is voor een soepele en elastische huid. Ook is voldoende beweging een must omdat het de bloedcirculatie bevordert, wat ook weer een positieve bijdrage levert aan een gezonde huid.

Mocht je ondanks een gezonde leefstijl toch last houden van die vervelende putjes en deukjes in je huid? Dan kun je natuurlijk ook kiezen om een behandeling bij de huidtherapeut te ondergaan. De huidtherapeuten van DermaPuur behandelen cellulite door middel van een skinbooster die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van cellulite. Deze skinbooster bevat allerlei actieve ingrediënten die door middel van injecties in de huid gebracht worden. De huid neemt deze ingrediënten op waardoor de structuur zal verbeteren. Gemiddeld is er een kuur van 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Maak vandaag een afspraak.