• Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Bent u zich in de loop der tijd gaan ergeren aan een tatoeage? Dan is een laserbehandeling een mogelijkheid om de inkt van de tattoo te verbleken en uw gewone huidskleur weer zichtbaar te laten worden. Dermapuur kan met behulp van laserbehandelingen d.m.v. medische  Q plus C laser uw tatoeage verwijderen, ook multi kleuren tattoo. Q plus C laser is één van de beste medische lasers die door FDA en CE is goedgekeurd en levert subliem resultaat op. Onze ervaren huidtherapeuten helpen veel cliënten die uit de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Haarlem, Den Helder en Amsterdam komen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op.

 

Waarom kiest u DermaPuur?

*FDA en CE keurmerken voor de medische tatoeage laserapparatuur: Q-Plus C

*Nr. 1 uit onafhankelijke onderzoek met alle tatoeagelasers.

*Hbo gediplomeerde ervaren huidtherapeuten.

*Effectief en veilig.

*Meer dan 10.000 behandelingen uitgevoerd.

*Voordeligste tarief in Noord-Holland.

*Tevreden klanten.

*Voorbeeld meeting tattoo: lengte × breedte: 5cm x 1cm = 5cm2, tarief: €75 per keer

 

Grootte Per keer
1 tot 5 cm2 €75
6 tot 10 cm2 €85
11 tot 15 cm2 €95
16 tot 20 cm2 €105
21 tot 25 cm2 €115
26 tot 30 cm2 €135
31 tot 40 cm2 €155
41 tot 60cm2 €175
61 tot  80 cm2 €185
80 tot 100 cm2 €205
101 tot 150 cm2 €225
151 tot 200 cm2 €250

Groter dan 200 cm2 in overleg

Permanent Wenkbrauwen verwijderen €125 per keer

 

 

 

Veel gestelde vragen Tatoeage verwijderen

 

Welke tatoeagelaser gebruiken jullie voor het verwijderen van tatoeages?

We gebruiken de medische laser Q-Plus C EVO. Dit type laser heeft de keurmerken FDA (Food and Drug Administration, Amerikaans instituut) en CE (Europees keurmerk).

 

Hoe werkt een tatoeagelaser?

De verschillende kleurtinten absorberen bepaalde golflengtes van het laserlicht. Bijvoorbeeld: een zwarte tatoeage bevat zwarte inkt. Deze absorbeert de golflengte van 1064nm. Daarna wordt de inkt in zeer fijne microdeeltjes stuk gemaakt door de laser. Vervolgens worden deze microdeeltjes uit jouw lichaam afgevoerd door je lymfesysteem of je bloedbaan. Van het proces zal je niks voelen. Maar je ziet wel na ongeveer acht weken dat de inkt vervaagd is.

 

Wat moet ik voorbereiden voor een behandeling?

Het is aan te raden vóór de behandeling niet onder de zonnebank te gaan. De laser werkt met het pigment van de inkt. Hoe rustiger jouw eigen huidpigment is, hoe beter de absorptie van de inkt. En hoe beter de bescherming voor het aanmaken van pigmentvlekken voor jouw huid.

 

Wat is het behandelingsproces?

De eerste stap is een intakegesprek. Tijdens het gesprek bespreken we jouw gezondheid, medicatie en bekijken en voelen we jouw tatoeage. Daarna maken we foto’s van jouw tatoeage. Onze huidtherapeut geeft jou de informatie over het proces, werking van de laserbehandeling en eventuele risico’s. De huidtherapeut gaat ook de grootte van de tattoo meten en geeft de prijs voor het verwijderen van de tatoeage.

Je tekent het toestemmingsformulier om vast te leggen dat je de uitleg hebt gehad van onze huidtherapeut. Indien je gezond genoeg bent, gaan we een afspraak maken voor jouw eerste behandeling. Indien je meteen behandeld wilt worden, kan dat vaak ook in overleg. Voor een zeer groot oppervlak zoals de hele rug of een hele arm adviseren we dat je eerst een verdovingscrème  bij jouw huisarts aanvraagt. Deze crème smeer je een uur voor je behandeling op het behandelgebied en dekt dit af met een doorzichtige plastic folie zodat de crème niet vervliegt.

 

Is een tatoeageverwijdering met laser veilig?

Ja. Deze techniek van laser tatoeageverwijdering bestaat al meer dan 30 jaar. Het is een veilige methode om jouw tatoeage te verwijderen. Maar je dient rekening te houden met eventuele roodheid, zwelling, korstvorming en/of blaarvorming van de huid. Pigmentvlekvorming, pigmentverwijdering of littekenvorming behoren ook tot de reacties van de huid. De meeste huidreacties verdwijnen binnen 14 dagen. Sommige reacties houden langer aan, dat verschilt per persoon.

 

Doet een tatoeageverwijdering pijn?

De pijn valt wel mee. Het is vergelijkbaar met het zetten van een tatoeage. Voor een zeer groot oppervlak zoals de hele rug of een hele arm adviseren we dat je eerst een verdovingscrème (emla crème of lidocaine) bij jouw huisarts aanvraagt.

 

Ik ben zwanger, kan ik gelaserd worden?

Nee. We laseren geen zwangere vrouwen. Deze behandeling kan je pas ondergaan na het geven van de borstvoeding.

 

Ik gebruik een bloedverdunner, kan ik gelaserd worden?

Nee. Indien je een bloedverdunner gebruikt, word je niet behandeld. Je hebt toestemming van jouw huisarts nodig om minimaal twee dagen te stoppen met de bloedverdunners om de behandeling veilig te kunnen ondergaan.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig. Afhankelijk van de inktsoorten, locatie van de tatoeage en hoe diep de tattoo is gezet in de huid. Voor de kleur groen en blauw zijn meer behandelingen nodig omdat in deze kleuren minder inkt bevatten.

 

Hoeveel weken moet er tussen elke behandeling gepland worden?

Er zit 8 weken tussen elke behandeling. De tussentijd is nodig om de huid in de diepte te laten herstellen.

 

Hoelang duurt een tatoeageverwijderingsbehandeling?

Dat is afhankelijk van hoe groot de tatoeage is. Bijvoorbeeld: een zwarte tattoo op de ringvinger, 3 streepjes, 2 cm2 is ongeveer 1 minuut. Een grote tatoeage op de rug met meerdere kleuren, meer dan 200 cm2 is 60 tot 90 minuten.

 

Hoeveel kost het om een tattoo te verwijderen met een laser?

De prijs is vanaf €75 per keer. Zie de prijslijst.

Indien je het precies wilt weten, dan kun je een intakegesprek met ons inplannen. Tijdens het intakegesprek gaat de huidtherapeut de tattoo meten en berekent de prijs voor de behandeling.

 

Zijn er risico’s aan het verwijderen van een tattoo?

De risico’s zijn onder andere eventuele roodheid, zwelling, korstvorming en/of blaarvorming van de huid. Pigmentvlekvorming, pigmentverwijdering of littekenvorming behoren ook tot de reacties van de huid. De meeste huidreacties verdwijnen binnen 14 dagen. Sommige reacties houden langer aan, dat verschilt per persoon.

 

Ben ik geschikt voor een tatoeageverwijderingsbehandeling?

We adviseren je om een intakegesprek in te plannen zodat onze huidtherapeut meer informatie kan geven of je geschikt bent voor de laser tattooverwijdering.

 

Mag ik douchen na de behandeling?

Je mag twee dagen lang de behandelgebieden niet nat maken en je mag twee weken niet zwemmen om infectie te voorkomen.

 

Mag ik naar de sauna na de behandeling?

Nee. Je kan het beste wachten tot de korstvorming eraf is. Daarna kun je weer naar de sauna.

 

Mag ik sporten na de behandeling?

Ja, maar liever niet te zwart tillen om de zwelling te voorkomen. Je voelt misschien meer warmte op het behandelde gebied tijdens het sporten.

 

Mag ik zonnebanken of op zonvakantie na de behandeling?

Het behandelde gebied mag 4 tot 6 weken na de behandeling niet in de sterke (hoogte)zon komen om pigmentvlekvorming of pigmentverwijdering te voorkomen. Indien je echt in de zon moet, smeer dan elk uur een zonbescherming van SPF 50 op de huid. Een Alhydran creme met SPF is aan te raden.

 

Hoelang duurt het herstel na de behandeling?

Ongeveer 5 tot 14 dagen. Voor een snelle herstel raden we Alhydran crème aan.

 

Heb ik kans op littekenvorming na de behandeling?

De kans is aanwezig. Maar dat verschilt per persoon. De meeste mensen krijgen geen littekenvorming. Indien je altijd gevoelig bent geweest voor littekenvorming na een wondje, loop je meer risico. Om de kans op litteken te verkleinen raden we Alhydran creme aan.

 

Kan mijn permanente make-up verwijderd worden?

Ja. Permanente make-up kan prima verwijderd worden met de laser. Sommige inkt kan na de eerste behandeling een andere kleur vertonen. Deze kan dan de volgende behandeling weer gelaserd worden. In zeldzame gevallen kan de veranderde kleur van de wenkbrauwen niet meer gelaserd worden.

Na de behandeling wordt het haar van de wenkbrauw een paar dagen wit. Daarna komt de eigen haarkleur weer terug. Gemiddeld heb je 6 tot 12 behandelingen nodig.

 

 

 

Definitieve verwijderingen

Met een laserbehandeling kan de inkt van de tatoeage worden afgebroken en de kleine deeltjes spatten uiteen. Daarna kan het worden afgevoerd door het lichaam. De behandeling zorgt dat de inkt verkleint.  Meerdere behandelingen zorgen dan ook voor een definitieve verwijdering van de tatoeage. Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt onder andere af van de kleur van de inkt, de leeftijd van de tattoo en het huidtype. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelen nodig.

 

Foto's voor en na de Tatoeage verwijderen

tatoeage-zwart-arm
tattoo-zwart-arm
tattoo-handen-zwart
tattoo-zwart

Resultaten kunnen per persoon verschillen. Hier kunnen geen algemene conclusies uit getrokken worden.

In het eerste consult zal de huidtherapeute de behandeling uitleggen en alle zaken die van belang zijn bij het verwijderen van de tatoeage bespreken. De huidtherapeute laat u hierbij ook voor en na foto’s van tatoeage verwijdering resultaten  zien. Als het behandelingsproces duidelijk is en u goed gezond bent voor een behandeling, dan kan er een behandelingsplan worden opgesteld.

Bij de behandeling is het allereerst belangrijk dat de tattoo al goed genezen is na de aanzet. Met de Q-plus C Laser wordt het inkt afgebroken. De inkt kan vervolgens door het lichaam afgevoerd worden. Dit duurt ongeveer zes tot acht weken. Daarom komt u één keer per 8 weken behandelen.

Dermapuur is gevestigd in Alkmaar en we voeren standaard onze laserbehandelingen uit bij ons in de kliniek die gevestigd is in wijkcentrum Wijkwaard. U kunt hier gratis parkeren. Met openbaarvervoer is de kliniek goed bereikbaar rondom de omgeving Alkmaar, Heiloo, Egmond, Heerhugowaard, Hoorn, Schagen, Bergen, Amsterdam, Castricum, Uitgeest en Haarlem.

 

 

Bel 072 572 10 51 voor een afspraak

Maak een afspraak

Voor het geheel verwijderen van een tatoeage zijn ongeveer 6 á 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit ongeveer 8 weken wachttijd waarin het lichaam de inkt kan verwijderden. Wanneer de doelstelling is om de tattoo te verminderen om zo een nieuwe tattoo te kunnen zetten, dan kan het gewenste resultaat ook eerder bereikt worden. Door de werking van de Q plus C Laser en een Zimmer cooling (ijskoude aircooling) is de verwijdering van een tatoeage comfortabel. U kunt na iedere behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Indien u de emlacréme nodig heeft, (verdovingscréme) kunt u de recept bij uw huisarts aanvragen. Een uur of drie kwartier vóórdat u komt laseren, doet u de emlacréme op het te behandelen gebied en met een plastic folie eroverheen zodat het gebied goed verdoofd wordt.

Maak een afspraak

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak