• Angioma (bloedblaasjes)

Angioma (bloedblaasjes)

Angioma, of wel bloedblaasjes of bloedvaatjes zijn goedaardige tumoren. Het komt vaak voor bij oudere mensen. Echter zien we als huidtherapeuten steeds vaker bij jonge mensen deze aandoening terug op het lichaam. Het begint met de kleine rode of donkerblauwe puntjes.

Oorzaak

De oorzaken van angioma is niet bekend. Het vermoede is dat het komt door een minder goed functioneerde lever komen of dat het erfelijke aanleg is. De locaties waar de angioma zich bevinden zijn ook verschillend: angioma op de lippen, angioma op de neus, angioma tussen de borsten, angioma onder de borsten, op de armen, angioma op de wangen, angioma op het gelaat, angioma op de rug, angioma onder de ogen en angioma op de benen etc.

Soorten

Er zijn veel soorten angioma zoals bijvoorbeeld:

  • Cherry angioma / kersenwratjes / cherry spots: de naam zegt het al, een rode bult die op een kers lijkt.
  • Angioma senilia / haemangioma senilis / hemangioom /cavernes angioma /ruby spots / bloedvin: een of meerdere felrode of donker blauwe bultjes op de lippen of ergens anders op het lichaam.

Behandeling

Afhankelijk van de soort angioma en de plek waar deze zich bevindt op het lichaam kunnen de huidtherapeuten van de huidkliniek DermaPuur deze behandelen met ND:Yag laser met een nanometer van 1064. Deze laser is speciaal ontworpen voor vaatproblemen. Afhankelijk van de grootte kan de angioma in een keer of in meerdere keer verwijderd worden. In de kliniek hebben we vaak mensen die een angioma bijvoorbeeld in de lip of op het gelaat geholpen.

 

Het gevoel van de behandeling is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen je huid aantikt. Een angioma is gemiddeld in één tot drie lasershots klaar. Daarna is de angioma iets donkerder van kleur geworden. Daarna zal het lichaam deze behandelde angioma gaan opruimen. Het proces duurt 14 tot 90 dagen, afhankelijk van de persoon. Na deze periode zal de angioma helemaal verdwijnen zijn en niet meer zichtbaar zijn. Deze behandeling heeft een hersteltijd nodig. Echter kan er nieuwe angioma ontstaan door de lopen ter jaren, maar nooit op de behandelde plek. Het is lichaamseigen proces. De angioma groeit langzaam.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak