• Rimpels

Rimpels

Rimpels komen met de jaren. Bij de een meer dan bij de ander, maar de meeste mensen krijgen in de loop der jaren meer rimpels. Een onaangename bijkomstigheid van oud worden. De rimpels kunnen met behandelingen tegen worden gegaan, Dermapuur helpt u hier graag bij!

Oorzaak rimpels

Net als ouderdomsvlekken en pigmentvlekken, zijn rimpels gerelateerd aan leeftijd. De mate van de hoeveelheid rimpels hangt af van de soort huid die we hebben en de omstandigheden waarin we geleefd hebben. Gezond eten en goede huidverzorging gaan rimpelvorming bijvoorbeeld tegen. Toch is het uiteindelijk onvermijdelijk dat we rimpels krijgen. De huid wordt wat minder strak en daarmee krijgen we rimpels. Met name in het gezicht kan dit onwenselijk zijn.

Soorten rimpels

Er zijn verschillende rimpels te onderscheiden. De drie belangrijkste soorten rimpels zijn:

  • Ouderdomsrimpels: vooral veroorzaakt door leeftijd
  • Uitdrukkingsrimpels: komen met name door fronsen
  • Leeuwenrimpels: ontstaan door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen

Behandeling

De behandeling is onder andere afhankelijk van de intensiviteit van de rimpels en uw leeftijd. Wanneer de rimpels nog vrij dunne lijntjes zijn, dan kiezen we vaak voor een milde chemische peeling. Bij diepere lijnen kan de chemische peeling wat versterkt worden. Heeft u vrij veel rimpels en wilt u de rimpels verminderen? Dan stellen we vaak voor om een laserbehandeling in combinatie met een chemische peeling te doen of micro-needling met een chemische peeling. De laserbehandeling en micro-needling kunnen ook als losse behandeling ingezet worden tegen rimpels. Wat er geadviseerd wordt hangt onder andere af van het gewenste resultaat en uw huid. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder om uw huid te verjongen.

Bel 072-572 10 51 voor een consult

Maak een afspraak