Hoe kan ik me voorbereiden en wat is de nazorg bij een tattoo laser verwijderingsbehandeling?
Het was een zonnige dag en Anna*, een vrouw van net boven de 20, kwam naar DermaPuur om een oude tatoeage te laten verwijderen. De tatoeage zit op haar rug, onder haar nek, net tussen de schouderbladen. Het is een iets vervaagde tatoeage van ongeveer vijf jaar oud en donkerzwart van kleur. ‘De naam van mijn ex-vriend…’ zei Anna. Deze wilde zij al langer laten verwijderen.
Na een intakegesprek kwam ik erachter dat zij net op zonvakantie is geweest. Verder is zij gezond en gebruikt ze geen medicijnen. Ze is geschikt voor een laser tatoeage verwijderingsbehandeling, maar ze moet even wachten. Ze heeft blond haar en blauwe ogen, dit is huidtype twee volgens de Fitzpatrick classificatie. Deze classificatie typeert zes huidtypen van alle mensen. Normaal kon zij direct behandeld worden, maar omdat Anna een zongebruinde huid heeft, heb ik haar geadviseerd om na vier weken terug te komen. Zo kan haar eigen huidkleur terugkomen na de behandeling. Een risico zoals pigmentvlekken wordt dan zoveel mogelijk vermeden.
Bent u zich in de loop der tijd gaan ergeren aan een tatoeage? Dan is een laserbehandeling een mogelijkheid om de inkt van de tattoo te verbleken en uw gewone huidskleur weer zichtbaar te laten worden. Dermapuur kan met behulp van laserbehandelingen uw tatoeage verwijderen, ook multikleuren tattoo. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op.
De beste voorbereiding voor een tatoeage laser verwijderingsbehandeling
- 4 á 6 weken vóór de behandeling het scherpe zonlicht vermijden op de tatoeageplek. Bijvoorbeeld: een klant heeft een kleine tatoeage op haar pols. Deze dekt zij altijd met een pleister of een polsband zodat haar eigen huidkleur rondom de tattoo blijft.
NB. Een tatoeagelaser zoekt tijdens de behandeling de inkt van de tatoeage op. Als uw huidkleur donkerder geworden is, zijn uw pigmentcellen actief waardoor de laser ook uw eigen pigmentcellen kan laseren. Deze kan pigmentvlekken of verbranding kunnen veroorzaken. Daarom is het beter om uw eigen huidkleur te behouden op de tatoeageplek. - De huid intact houden. Vrij van wondjes op het behandelgebied.
- Gebruik geen lichtgevoelige medicijnen. (Zie de verpakking van het medicijndoosje of vraag het de apotheker als u de medicijnen gaat op halen.)
- Slik geen hoge dosering Vitamine C. Deze maakt uw huid ook gevoeliger voor de zonlicht.
- Gebruik geen tea tree en Sint-janskruiden (lichtgevoelig).
- Ga niet onder de zonnebank.
Dit doet DermaPuur direct na een tatoeage laser verwijderingsbehandeling
Meteen na de behandeling wordt de ‘Post Laser Balm’ van Dermaquest (herstelzalf) of de IPLase van SkinTech (verkoelingscréme) op het behandelgebied gebracht. Daarna wordt een gaas erover heen geplakt en daarbovenop een witte pleister. De tatoeage is geheel goed gedekt en verzorgd voor tegen de vuil in de lucht.
De nazorg van een tatoeage laser verwijderingsbehandeling
- Houd twee dagen het behandelgebied droog om de infectie te voorkomen.
- Ververs na twee dagen het gaasje en smeer nogmaals de herstelzalf ‘Post Laser Balm’ van Dermaquest of de IPLase van SkinTech (verkoelingscréme) erop.
- Ga de eerste twee weken niet zwemmen.
- Smeer de ‘Post Laser Balm’ van Dermaquest of de IPLase van SkinTech (verkoelingscréme) twee weken lang in op het behandelgebied. Deze zorgt voor een goed herstel van uw huid. De ‘Cicaplast gel B5’ van La Roche-Posay of Bepanthen zijn ook een goede optie; gebruik de gel minimaal twee keer per dag.
- Overbelast het behandelgebied niet en til niet te zwaar. Bijvoorbeeld: een cliënt had een tatoeage op zijn linkerarm laten verwijderen. Daarna tuinierde hij de hele dag erna, vervolgens is er wat oedeemvorming (vocht) opgetreden op zijn linkerarm. Het vocht was de volgende dag alweer weg, maar beter voorkomen dan genezen.
* de naam is gefingeerd om de privacy te waarborgen.