Niet alleen rimpels geven de huid een verouderde uitstraling, maar ook pigmentvlekken laten de huid er ouder uitzien. Pigmentvlekken hebben dus een grote invloed op hoe oud mensen ons schatten. Het is niet voor niets dat veel cliënten de praktijk bezoeken met de vraag hoe ze van deze storende pigmentvlekjes af kunnen komen. In deze blog leggen we uit hoe pigmentvlekken ontstaan, te behandelen zijn en wat je zelf kan doen om (nieuwe) pigmentvlekken te voorkomen.

Onder invloed van uv-stralen wordt pigment in de huid aangemaakt. Bij een verstoring van dit proces hoopt melanine zich op en kunnen vlekken ontstaan. De vlekken kunnen donkerder zijn dan de eigen huidskleur, maar soms ook lichter. Naast de zon spelen ook aanleg, hormonale veranderingen en medicijnen een rol in het ontstaan.

Het belangrijkste advies als het gaat om pigmentvlekken en huidveroudering is je huid elke dag beschermen tegen de zon, ook in de winter! Zonlicht speelt namelijk een hele grote rol in het ontstaan van deze bruine plekken. Door je huid dagelijks goed te beschermen tegen UV straling helpt dit om verergering van bestaande plekken of ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Verder is het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten onmisbaar in de strijd tegen pigmentvlekken. Bij DermaPuur werken we met producten die ingrediënten bevatten die erop gericht zijn donkere vlekken lichter te maken en de melanine productie (pigment aanmaak) af te remmen.

Wanneer je veel last heb van pigmentvlekken zijn er een aantal mogelijkheden om pigmentvlekken bij de huidtherapeut te behandelen:

 

De huidtherapeut zal tijdens een intakegesprek een huidanalyse maken. Op basis hiervan zal de meest geschikte behandeling voor uw huid gekozen worden.

Maak vandaag een afspraak met een van onze huidtherapeuten.